W naszym regionie większość gatunków grzybów jadalnych dojrzewa w okresie od późnego lata do późnej jesieni w związku z czym grzybobrania odbywają się także w tym czasie. Grzybobranie to nie tyko sposób spędzania wolnego czasu ale tez szlachecki obyczaj, który kultywowany jest od lat, rytuał, który nadaje rytm jesiennym porankom.
Wyspecjalizowani Skupowi z uprawnieniami klasyfikatora grzybów przeprowadzają ich klasyfikację i selekcję
Grzyby od lat goszczą na polskich stołach. Zbierane wczesnym rankiem wykorzystywane są do przetworów i rozmaitych dań, a te które nie znajda miejsca w naszych domach trafiają do punktów skupu.
Grzyby ze skupów trafiają w ręce naszych kierowców, którzy pokonują średnio 500 km aby dostarczyć cenne runo leśne na teren naszej firmy
W naszej firmie szanujemy tradycje. Przetwory z grzybów produkowane są z pasja, a runo leśne które trafia do naszych unikatowych słoików jest najwyższej jakości. Jesteśmy tego pewni ponieważ zebrane zostało przez pasjonatów grzybobrania.
Runo leśne trafia do naszej firmy gdzie poddawane jest szczegółowej kontroli surowców, którą przeprowadzają nasi wykwalifikowani technolodzy jakości. Następnie surowiec trafia do nowoczesnego parku maszynowego skąd wychodzi już jako produkt gotowy.